Tort cu mere si crema de zahar ars

de mihaelar63 in Torturi, 5 Iul 2010 | 11971 vizualizari

 

Mare pofta imi era de tortul asta , cum nu l-am facut de mult timp si eu nu ma prea inghesuiesc sa fac dulciuri , am cam uitat cantitatile , asa ca ii multumesc frumos la Miha , la care am tras cu ochiul ,, sarut-mana''

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar ars [ ptr glazurare ] 
  • mere  
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri miez nuca
  • 4 linguri dulceata capsuni
  • esenta rom
  • 6 oua + 6 linguri zahar+ 600 ml lapte + 2 zahar vaniliat [ ptr. crema ]
  • 6 oua + +6linguri zahar + 6 linguri faina + 1 praf de copt + coaja lamaie
  • frisca
  • fulgi migdale
  • kiwi
  • visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

  1. intr-o tava teflonata topim o cana de zahar pana incepe sa se caramelizeze , am pus si 2 linguri de apa .
  2. merele se scobesc si se umplu cu dulceata + miez de nuca +esenta de rom si se aseaza in tava in care zaharul ars s-a racit deja , se presara cu scortisoara si se dau 20 min la cuptor pana se inmoaie.
  3. se amesteca intr-un vas cu telui 6 oua intregi + 6 linguri zahar +600 ml lapte +zahar vaniliat , se toarna peste mere si se mai lasa inca 20 minute la cuptor .
  4. intre timp se face blatul din 6 albusuri batute spuma cu putina sare + galbenusurile frecate cu 6 linguri de zahar la care se adauga amestecand usor faina si coaja de lamaie ; se toarna compozitia peste mere si crema si se lasa pana se coace [ aprox30 min ]
  5. scoateti tava din cuptor si intoarceti-o pe un platou , scoateti tava doar cand tortul s-a racit complect [ eu am scos-o doar adoua zi ]
  6. decorati dupa preferinta , eu am decorat cu frisca , fulgi de migdale , kiwi , visine din visinata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

07.07.2010, 21:36

va multumesc de aprecieri
tortul final doar jumatate a fost decorat , cealalta jumatate s-a ,,topit'' si fara decor

mena29 1

08.07.2010, 22:05

Ce bine-mi pare ca am mai gasit putin si eu

Bunica 1

14.07.2010, 18:27

Ce tarziu am ajuns !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura